PROJECTE EKILIBRIS


TALLER de TEATRE i CIRC SOCIAL setembre/desembre 2015

6/07/2010

Dia Internacional contra la violència vers les dones, 25 de novembre

La violència de gènere és la representació màxima de la desigualtat entre dones i homes.

L’Ajuntament de Granollers, com cada any, es suma als actes de commemoració delDia Internacional contra la violència vers les DonesAmb l'eslògan "Com vull que m'estimis", conviden la ciutadania a repensar els models de relació de parella i, en especial, els que es donen actualment en les parelles adolescents i joves. Pretenen proposar formes de relació basades en la igualtat, el respecte, l'autonomia personal i el recolzament mutu.
L'acte central, que va tenir lloc a la Porxada es va iniciar amb la lectura d'un manifest a càrrec de les dones de la Taula d'Igualtat d'Oportunitats dona-home de Granollers.
Acte seguit l'alcalde, Josep Mayoral, va adreçar unes paraules al públic assistent encoratjant-los a continuar treballant per a l'eradicació d'aquesta xacra social que és la violència masclista. Un grup de joves de l'IES Celestí Bellera va realitzar una performance en què s'evidenciaven les diferències entre una relació basada en el control, l'abús i el domini masculí davant d'una relació de respecte mutu, d'estimació positiva i igualitària. L'acte va acabar amb l'habitual encesa d'espelmes al voltant d'un llaç lila amb la participació i col·laboració del públic assistent. Us passem l'enllaç per a què pogueu veure la performance. https://youtu.be/FCySUqHuBto
L'acte va comptar amb la participació d'uns 50 homes i unes 60 dones, la qual cosa evidencia la forta sensibilització envers aquest tema de la ciutadania de Granollers. 
Durant tot el dia, a més, el CIRD, amb col·laboració de la Taula d'Igualtat, va montar un estand informatiu sobre la situació actual de les dones, i amb dades estadístiques sobre com veu el jovent les relacions de parella,  però també amb indicadors per a reflexionar i revisar les nostres relacions de parella. 
Finalment, us passem el link del Video "Com vull que m'estimis" elaborat pel GAG, amb el grup del projecte Ekilibris, alumnat del Celestí Bellera i la col·laboració del GRA i el CIRD.  https://www.youtube.com/watch?v=g6jbQotcmSQ 
Arriba la 2a edició del projecte Ekilibris a la Troca

Es tracta d’un taller de teatre i circ social adreçat a joves de 13 a 17 anys

Taller del juny, emmarcat al programa 'A les places - Fotografia: Ajuntament de Granollers
Taller del juny, emmarcat al programa 'A les places - Fotografia: Ajuntament de Granollers
L'Ajuntament de Granollers -amb la participació de Serveis Socials, Cultura, Joventut, i Centre d'Informació i Recursos per a Dones (CIRD)-  i l'Associació Artescena engeguen Ekilibris, un projecte de dinamització comunitària en què s'utilitza el teatre i el circ social com a eina d'intervenció i transformació social.

A través d'aquestes tècniques, el taller -que es gratuït-  pretén fomentar la creativitat, la inclusió social, el treball en grup i l'adquisició d'eines d'expressió i comunicació, el treball de gènere i les relacions intergeneracionals.

El projecte s'adreça a nois i noies de 13 a 17 anys, i l'activitat començarà el 6 d'octubre i s'allargarà fins al desembre. Les sessions es faran en dimarts, entre 6 i dos quarts de 7 de la tarda, a la Troca de Roca Umbert. Els participants faran equilibris, trapezi, malabars, acrobàcia i teatre. Els joves interessats poden apuntar-se fins al dia 30 de setembre al Gra.

L'any passat una quinzena de joves van participar al projecte Ekilibris, que a més del taller d'octubre a maig, va incloure un taller de trapezi i teles a Cardedeu i l'assistència a espectacles de circ. Els nois i noies també van fer sessions amb la cia. de circ Los Herrerita, dins del projecte Coenzims i amb la col·laboració del Teatre Auditori, el resultat del qual es va poder veure en un muntatge presentat al juny, dins del projecte comunitari A les places

TALLER DE CIRC I TEATRE    per a adolescents i joves

A partir del mes d'octubre La Troca acollirà el projecte EKILIBRIS, un projecte de circ i teatre dirigit a joves de 13 a 18 anys, que organitza els Serveis Socials conjuntament amb Artescena social, amb la col·laboració de l' Ajuntament de Granollers, Roca-Umbert Fàbrica de les Arts, l'equipament juvenil EL GRA i el suport de la Diputació de Barcelona.

Aquest és el tercer any que l'Associació Artescena organitza i dinamitza conjuntament amb Serveis Socials un projecte de dinamització comunitària mitjançant diferents disciplines artístiques 
a la Roca-Umbert Fàbrica de les Arts.

Aquest projecte es durà a terme tots els dimarts de 18:00 a 20:00 i els joves podran realitzar equilibris, trapezi, malabars, acrobàcia i teatre.

Les inscripcions es poden fer al Gra fins el 30 de setembre.
Per més informació podeu trucar al Gra o a l'oficina de Serveis 
Socials de Granollers. 


 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada