PROJECTE TEIXIDORES

Artescena social presenta Teixidores, un projecte artístic, comunitari i pedagògic entorn a les condicions sociolaborals de les dones en les empreses tèxtils. És una reflexió sobre el paper de la dona, la dignitat en el treball, les situacions d’explotació actuals i el consum responsable.

Vessant artística: Representació de l’espectacle “Soroll de telers” en la programació del Centre Cultural de Cardedeu el dissabte 28 de febrer i diumenge 1 de març per  al públic general.

Vessant pedagògica: Representació de l’espectacle “Soroll de telers” el 27 de febrer, adreçat als tres instituts de Cardedeu i que donarà el tret de sortida al projecte pedagògic d’implicació dels alumnes en la reflexió, sobre les condicions de treball actuals i de consum responsable en l’àmbit del tèxtil. La vessant pedagògica ha rebut el suport de la Fundació Bofill  pel projecte d’aprenentatge servei: Projecte teixidores. I nosaltres què hi podem fer?

Vessant comunitària: Es conduirà una recerca  d’imatges, objectes, fotografies i es gravaran entrevistes per recollir la memòria oral de les treballadores del tèxtil de la nostra vila. Amb aquest material es realitzarà un vídeo i una exposició multimèdia que es preveu  mostrar al públic a mitjans de novembre 2015. En aquesta exposició confluirà també tot el treball pedagògic, les reflexions i les activitats que portaran a terme els alumnes i les dones grans implicades en el projecte d’aprenentatge servei.


SOROLL DE TELERS
ordint

Ens endinsem en la vessant més artística del Projecte Teixidores que Artescena està desenvolupant des de fa un any  dins del Taller de Teatre, que condueix setmanalment en el Casal de la Gent Gran de Cardedeu.

Direcció  Olga Vinyals Martori
Lliurement inspirat en el llibre El silenci dels telers d’Assumpta Montellà i en el treball de recerca Filant prim, Memòria oral de les dones treballadores a la indústria tèxtil de Cardedeu 1940-1970, de Maribel Tovar i Mercè Falguera.

Dramatúrgia Isabel Borràs Latre
Col·laboració direcció escènica: Josep Vives
Il·luminació: Toni Magrinyà
Escenografia: Josep Castells
Col·laboració artística: Noemí Rodríguez
Realització vídeo espectacle: Carles Ribes
Actors i actrius:
Eulàlia Botey, Antònia Carreras, Jordi Casas, Alícia Campuzano, Neus Ferrer, Toñi Fernández, Anna Mª Fort, Ana Garcia, Conxita de la Heras, Àngels Llobet, Cristina Matias, Cristina Pla,  Carles Ribes, Paula Ribes, Amparo Rodríguez, Maria Trabalón, Trini Viñas, Àgata Vives i Josep Vives. Direcció del projecte Teixidores: Olga Vinyals Martori

Dossier pedagògic i realització projecte aprenentatge servei: Mercè Clos Muntsant

Col·laboració artística: Noemí Rodríguez

Col·laboració i difusió del projecte: Carles Ribes i Àgata Vives

Realització i muntatge vídeo exposició: Equip Eufòria

Agraïments: ONG SETEM. Campanya roba neta, Mercè Falguera, Maribel Tovar, Assumpta Montellà, Anna Fernández, als equips directius i coordinadores pedagògiques dels IES El Sui, IES Manel Raspal i IES Pla MarcellCap comentari:

Publica un comentari a l'entrada